Koen Snyders

2018 was een jaar waarin de RSZ een periode van grote veranderingen afsloot, maar tegelijk een nieuw tijdperk binnentrad: dat van de artificiële intelligentie.

Einde van een werf

Onze organisatie verkeert al sinds 2014 in volle transitie. We maakten de omslag naar het nieuwe werken, gingen door een periode van reorganisaties en fusies, en onderwierpen ons hoofdgebouw aan een grondige renovatie. Dat de meeste van die hervormingen in 2018 zo goed als afgerond waren, was voor iedereen een opluchting.

Een fijne plek om te werken

Maar het moet gezegd: de veranderingen zijn ons wel ten goede gekomen. De RSZ is een veel aantrekkelijkere plek geworden om te werken.

Telewerk is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de werkorganisatie. Ongeveer driekwart van de medewerkers maakt er nu gebruik van – en geen van hen zou het nog willen missen!

Door de renovatie is de strakke kantooromgeving van weleer getransformeerd tot een stijlvolle en ergonomische open kantoorruimte, waar we een balans vonden tussen teamwerk en individueel werken. Het traditionele bedrijfsrestaurant toverden we om tot een moderne selfservice, waar onze koks ons iedere dag verbazen met lekkere, gezonde maaltijden. Het winkeltje dat ontbijtkoeken en versnaperingen verkocht, is nu een heuse koffiebar. En in de gloednieuwe sportruimte kunnen medewerkers tijdens de lunchpauze of voor en na de kantooruren onder begeleiding werken aan hun conditie.

Artificiële intelligentie

Daarnaast hebben we in 2018 een paar stappen gezet waarmee we de allernieuwste tendensen in onze organisatie proberen te integreren: we zijn begonnen met de verkenning van artificiële intelligentie.

Wordt de RSZ straks overgenomen door robots? Dat niet. Maar we willen wel weten wat er op ons afkomt. In een intern innovatienetwerk laten we medewerkers kennismaken met en nadenken over de mogelijkheden van artificiële intelligentie. Elders in dit jaarverslag vertellen zij zelf over hun ervaringen.

We zijn ook aan het experimenteren geslagen met nieuwe technologieën. Aan ons onthaal komt in de loop van 2019 een robot te staan die het onthaalpersoneel zal helpen bij een aantal routineklusjes. Daarnaast hebben we ook tests lopen met chatbots (voor Student@work) en aangiften via voice control.

Nieuwe organisatievormen, een vernieuwd gebouw, nieuwe technologieën: de RSZ die 2019 ingaat, is een sterk verbeterde versie van zijn oude zelf. We zijn in een paar jaar tijd overgegaan van versie 1.0 naar 3.0.


Koen Snyders
Administrateur-generaal